divendres, 5 de maig del 2023

SALMA EL HARI, GUANYA EL IX PREMI “MARCEL·LÍ GARRIGA” DE FOTOGRAFIA “Els Camps de concentració: la mirada del jovent” al Museu del Ferrocarril de Catalunya.

 Salma el Hari de l’Institut Bruguers de Gavà , amb el seu treball “impactante” ha estat la guanyadora del IX Premi Marcel·lí Garriga de fotografia “Els camps de concentració, la mirada del jovent” que cada any organitza l’Amical de Buchenwald, i que s’inclou dins dels actes del Projecte Buchenwald, que any rera any cerca la mirada dels i les joves que visiten Buchenwald i altres camps de concentració o altres espais de memòria de al deportació.




 

Degut al excel·lent nivell dels treballs presentats, el jurat ha atorgat un accèssit a l’obra “sota la neu i la boira” de la Laura Michelli, alumne també d’aquest INS Bruguers de Gavà.

 L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest migdia al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova , que des de l’inici del projecte Buchenwald ha vingut col·laborant  amb el mateix, i a més de les guanyadores, familiars i públic, han estat presents Adrià Guevara, regidor de memòria històrica de l’Ajuntament de Vilanova, Ana Grande, responsable de comunicació del Museu del Ferrocarril i membre del jurat, David Rubio , expert en fotografia i també membre del jurat, i Enric Garriga , president de l’Amical de Buchenwald.

 En els diferents parlaments, ha quedat palès la importància del Projecte Buchenwald, com a eina d’educació i sensibilització, per a recuperar la necessària memòria democràtica i sobre tot com a vehicle per a prevenir i lluitar contra el feixisme.

 Per la seva banda, la guanyadora , ha agraït a l’Amical de Buchenwald el premi, i a la seva companya Juliana Rodríguez la seva col·laboració en el treball fotogràfic i en el premi.

 


 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada