dimarts, 2 de maig del 2023

L’Associació Buchenwald atorgarà el proper divendres 5 de maig el IX PREMI “MARCEL·LÍ GARRIGA” DE FOTOGRAFIA “Els Camps de concentració: la mirada del jovent” al Museu del Ferrocarril de Catalunya.

 L’Associació Buchenwald lliurarà el proper 5 de maig , el  Premi Marcel·lí Garriga de fotografia , que enguany aquest 2023, arriba ja a la seva novena edició. El IX Premi Marcel.li Garriga de fotografia dels camps es una de les activitats  del Projecte Buchenwald, amb l’objectiu de recollir la visió que els joves aporten dels camps de concentració  i de les seves experiències en la visita a un camp nazi i està dotat amb  un aparell electrònic (càmera fotogràfica, tablet, etc.) valorat en 400 €. I un diploma acreditatiu.

 Enguany el lliurament es farà al Museu del Ferrocarril de Catalunya, el divendres 5 de maig a la 1 del migdia, en un acte que servirà també per cloure la exposició sobre els Deportats Sitgetans als Camps Nazis, que durant les darreres setmanes s’ha pogut visitar al Museu.

 Val a dir també, que la data escollida , es una data prou significativa, ja que el 5 de maig a més de la data de l’alliberament del Camp de Mauthausen, és també el  "Dia d'Homenatge als espanyols i espanyoles deportats i morts a Mauthausen i en altres camps com: Ravensbrück, Buchenwald, Dachau, Neuengamme, Sachsenhausen, i  a totes les víctimes del nazisme d'Espanya" segona va decretar el govern de l’Estat a l’any 2019.

 Aquest curs 2022-2023, s’han presentat al premi diferents treballs d’alumnes dels Instituts de Catalunya i aquest divendres 5 de maig, el jurat anunciarà la fotografia guanyadora, que passarà a enriquir el fons fotogràfic elaborat pels joves , sobre els camps de concentració , dins del projecte Buchenwald.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada