diumenge, 4 de febrer del 2024

XI Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis

 El proper dijous 15 de febrer s’inicia el

XI Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis

de l’associació Buchenwald

Un nou cicle de cinema documental  i cinefòrums amb la participació de persones i entitats vinculades a la temàtica, que presentaran el documental i participaran en el posterior debat; i que tindrà lloc a  la Biblioteca Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú, els dijous de febrer a les 7 de la tarda.

 

Enguany , el cicle que constarà de 3 sessions els dijous 15,22 i 29 de febrer, s’iniciarà amb el documental Diferents : conèixer el passat, per a entendre el present per assolir el futur  . Un documental del Grup Caliu, de l’any 2020. Amb direcció, producció i guió Laura González, Markos Moya, Rubèn Sánchez. que denuncia tot el que van patir les persones amb discapacitat intel·lectual durant el nazisme alemany i la dictadura franquista a l'Estat espanyol i promou una societat inclusiva i igualitària

El dijous 22, el cicle continuarà amb la projecció i posterior debat del documental Francesc Boix, un fotògraf a l’infern  .Documental  de Llorenç Soler, de l’any 2000, sobre la vida del fotògraf comunista barceloní deportat a Mauthausen. Boix amb altres companys del camp van poder treure una important quantitat de negatius de les fotos que feien els SS i que desprès van servir per a mostrar al món la barbàrie nazi

I finalment , el dijous 29, aquest XI Cicle es clourà amb La guerra de los médicos . Un documental  del 2011, de l’Elsa Kvamme que descriu el retorn a Buchenwald del seu pare Elling Kvamme, metge noruec que junt amb altres no van voler ser còmplices dels experiments nazis i van ser deportats al camp.

Aquest cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i de la Xarxa de Biblioteques i forma part del programa d’activitats del Projecte Buchenwald, que fa més de 12 anys impulsa i coordina l’Associació Buchenwald al Garraf i el Penedès, amb la participació de centres educatius, entitats i ajuntaments.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada