dissabte, 24 de febrer del 2024

El proper dijous 29 de febrer es clou el XI Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis de l’associació Buchenwald

 A  la Biblioteca Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú,  a les 7 de la tarda  amb el documental “La guerra dels metges”


LA GUERRA DELS METGES descriu com l'estudiant de medicina Elling Kvamme, de 22 anys, va ser arrestat i enviat a camps de concentració alemanys durant la Segona Guerra Mundial. No com a càstig o aniquilació, sinó com a part d'un experiment nazi per crear una elit intel·lectual ària amb rentat de cervell.

En el documental The Doctors' War, la directora Elsa Kvamme convida el seu pare a un viatge històric per intentar entendre les seves experiències bèl·liques i com aquestes van influir indirectament en la seva vida i la de la seva família.

Va ser només després de la caiguda del mur de Berlín i la reaparició de "nous historiadors" que va reobrir el diari que va escriure a KZ Buchenwald. Després d'haver estat empresonat com un jove estudiant de medicina "ari", què va viure allà? I com va ser per a ell tornar a una vida normal, sabent que reconeguts professors de medicina també havien estat promotors de les teories racials que van inspirar el projecte nazi?

Guanyador de The Golden Chair al millor documental al Festival de Curtmetratges de Noruega 2011.

​Aquest cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i de la Xarxa de Biblioteques i forma part del programa d’activitats del Projecte Buchenwald, que fa més de 12 anys impulsa i coordina l’Associació Buchenwald al Garraf i el Penedès, amb la participació de centres educatius, entitats i ajuntaments.

https://www.alertfilm.no/the-doctors-war

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada