dilluns, 21 de febrer del 2022

Amb el documental « Vicente Garcia Riestra, guardian de la memoria. Una historia de Buchenwald” s’inicia el proper dijous 3 de març el IX Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú

 Amb aquest documental sobre el darrer supervivent republicà del camp de concentració de Buchenwald, l’asturià Vicente Garcia Riestra, es posa en marxa un nou cicle de cinema sobre la memòria de la deportació i la prevenció del feixisme, del Projecte Buchenwald  que impulsa i coordina l’associació del mateix nom, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova, el Teatre Principal i el cineclub Sala 1. Les sessions tindran lloc , com cada any, al Teatre Principal a partir de les 19.30 h.

“Vicente Garcia Riestra, guardian de la memòria. Una història de Buchenwald” es un documental del 2020 sobre la vida d’aquest darrer supervivent de Buchenwald, del documentalista Alberto Vázquez García , on hi trobarem la seva biografia  des de l’evacuació a Asturies al 1937 , fins la retirada a França al 1939, la detenció i la deportació a Alemanya. Les activitats de resistència dins del camp ,la xarxa de solidaritat interna dels presoners, i l’incansable tasca posterior de sensibilització entre els joves.

La segona sessió serà un cinefòrum sobre la “Memòria, Deportació i el Cinema”, el dijous 10 de març, a càrrec de l’historiador i expert en cinema, Xesco Montañez, acompanyat de l’Enric Garriga, president de l’Associació Buchenwald. Una explicació de l’Holocaust i la deportació a partir dels fragments de pel·lícules significatives.

El cicle 2022 es clourà el dimecres 16 de març amb una interessant sessió sobre els “viatges de joves als camps », amb la visió de tres experiències de divulgació, sensibilització i pedagogia entre els joves. Els documentals “Les portes de l’infern” (Gavà 2015), la “Trobada de joves a Buchenwald” (Santa Coloma Gramenet, 2008)  i “Borrellons de Neu - Una experiència pedagògica” del  Projecte Manresa Mauthausen  (Manresa 2019).

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada