dijous, 13 de gener del 2022

DISSABTE 15 COMENÇA LA PLANTADA DEL BOSC DE LA MEMÒRIA DE LA DEPORTACIÓ

 

Aquest mes de gener comença la plantada dels arbres i espècies arbustives complementaries a l’espai del  Bosc de la Memòria de la Deportació. L’Associació Buchenwald, Arba Litoral, Garraf Coopera l’Associació de Veïns del  Tacó que impulsen el projecte, amb el suport de l' Ajuntament de Vilanova i la Geltrú fan una crida a totes les persones que vulguin a participar-hi. Especialment voluntaris de les entitats, joves estudiants dels centres educatius del projecte Buchenwald i sobre tot els i les familiars dels deportats de la comarca.



Recordem que el Projecte de Bosc de la Memòria, es un projecte de memòria històrica i democràtica, que vol retre homenatge als 35 deportats del Garraf als camps nazis, a aquestes persones lluitadores i resistents antifeixistes, que van lluitar contra el franquisme i contra el nazisme, i que ara tindran en aquest espai, un lloc de record amb la plantació d'un arbre per cadascun, i amb la referencia a la seva biografia.

La plantació es farà progressivament els dissabtes 15, 22 i 29 de gener a partir de les 9 del matí, a l’espai de darrera del cementiri, entre l’Avinguda dels Països Catalans i la Rambla de Sant Jordi.

El Bosc de la Memòria, que compta amb el suport de la resta d’ajuntaments i del Consell Comarcal, forma part dels actes de la setmana Memòria Històrica de l'Ajuntament de Vilanova i dels actes commemoratius del Dia Internacional de l'Holocaust, que clouran amb l’emotiu acte el dissabte 29 de gener a les 7 de la tarda a la Plaça de la Peixateria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada