dissabte, 3 d’abril del 2021

AQUEST DIMECRES 7 D’ABRIL FINALITZA EL VIII CICLE DE CINEMA SOBRE LA DEPORTACIÓ ALS CAMPS NAZIS, AMB LA PROJECCIÓ DE “GHETTO”

 La projecció començarà també a les 19.30 h, per adaptar-se al horari habitual del cinema al Teatre Principal de Vilanova, i a la finalització abans del toc de queda i com cada any l’entrada és gratuïta.

Ghetto, és una pel.licula del director Juzenas Audrius ( Alemanya 2006). Un film que transcorre a Lituània, al juliol de 1941, quan 55.000 jueus que viuen als voltants de la ciutat de Vílnius,  són capturats pels nazis per ser conduïts als camps de concentració per ser executats. Aquesta operació és duta a terme pel jove comandant nazi Kittel. La seva inexperiència i falta d'efectius el porta a designar jueus perquè facin la feina dels soldats alemanys. Però alguna cosa no sortirà com estava esperat ...

 


Amb aquesta projecció es clou el vuitè Cicle de Cinema d’enguany, un cicle que forma part de les activitats del Projecte Buchenwald de l’Amical de Mauthausen i altres Camps i és una eina més per a explicar la història de l’exili i la deportació republicana i el seu context a Europa i durant la segona guerra mundial. El Cicle, malgrat l’ajornament de la temporada passada  ja està consolidat a la ciutat com a cicle especialitzat en els temes de Memòria i tornarà el proper any al Principal amb el suport del Cineclub  Sala 1.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada