dimecres, 28 de gener del 2015

L’Ajuntament de Gavà s’adhereix a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme. Mai Més.

L’adhesió es fa a petició de l’Institut Bruguers, alguns alumnes del qual estan treballant actualment aquest tema
El Ple del mes de gener que es celebrarà demà dijous aprovarà l’adhesió de l’Ajuntament de Gavà a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme. Mai Més. Es tracta d’una iniciativa que està portant a terme l’associació Amical de Mauthausen entre els ajuntaments i les comunitats educatives, i a Gavà ha estat de fet una proposta que ha sorgit de l’Institut Bruguers, alguns alumnes del qual estan treballant activament en projectes de recuperació de la memòria de l’Holocaust i de les persones deportades.

La tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, ha emmarcat aquesta adhesió “dins dels objectius de l’Ajuntament de Gavà de vetllar pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica, del patrimoni col·lectiu i d’aquells valors que són democràtics”, a més d’estar en línia també amb “els objectius de la Carta-Agenda Mundial i la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans”. Blanco considera molt important aquesta decisió per tal de “treballar a la nostra ciutat per crear els grups i les condicions per tal de recuperar aquesta memòria, portar una mica de veritat a la Història, i posar llum en un lloc que durant molts anys es va silenciar i es va obviar i d’aquesta manera aconseguir que es conegui la història de les persones que van ser deportades i que van patir el feixisme, que és l’enemic que impedeix avançar a les societats democràtiques”.

Blanco ha animat a tots els gavanencs a que, una vegada s’hagi aprovat aquesta adhesió i s’hagi constituït a Gavà la xarxa, es sumin a aquesta xarxa i “contribueixin a la prevenció del feixisme i dels totalitarismes i a aquesta recerca de la memòria històrica”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada