diumenge, 28 d’abril del 2024

L’Associació Buchenwald atorgarà el proper dimarts 30 d’abril el X PREMI “MARCEL·LÍ GARRIGA” DE FOTOGRAFIA “Els Camps de concentració: la mirada del jovent” al Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova.

 L’Associació Buchenwald lliurarà el dimarts 30 d’abril , el  Premi Marcel·lí Garriga de fotografia , que enguany aquest 2024, arriba ja a la seva desena edició. El IX Premi Marcel.li Garriga de fotografia dels camps es una de les activitats  del Projecte Buchenwald, amb l’objectiu de recollir la visió que els joves aporten dels camps de concentració  i de les seves experiències en la visita a un camp nazi i està dotat amb  un aparell electrònic (càmera fotogràfica, tablet, etc.) valorat en 400 €. I un diploma acreditatiu.

 


Enguany el lliurament es farà al Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú, el dimarts 30 d’abril a les 7 de la tarda , en un acte que servirà també per cloure la exposició sobre “El camp de concentració de dones de Ravensbrück” , que durant les darreres setmanes s’ha pogut visitar al Centre Cívic.

 Val a dir també, que aquesta setmana és una setmana prou significativa, ja que el 5 de maig a més de la data de l’alliberament del Camp de Mauthausen, és també el  "Dia d'Homenatge als espanyols i espanyoles deportats i morts a Mauthausen i en altres camps com: Ravensbrück, Buchenwald, Dachau, Neuengamme, Sachsenhausen, i  a totes les víctimes del nazisme d'Espanya" segona va decretar el govern de l’Estat a l’any 2019, i durant la setmana els diferents centres educatius tindran cura de les stolperteine de la ciutat i faran actes de record i memòria ; i el diumenge 5 al bosc de la Memòria de la Deportació es farà una nova jornada de manteniment i de construcció d’un mur de pedra seca per a commemorar aquesta data.

Aquest curs 2022-2023, s’han presentat al premi diferents treballs d’alumnes dels Instituts de Catalunya i aquest dimarts 30 , el jurat anunciarà la fotografia guanyadora, que passarà a enriquir el fons fotogràfic elaborat pels joves , sobre els camps de concentració , dins del projecte Buchenwald.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada