diumenge, 17 de febrer del 2019

Comença el VII Cicle de Cinema

EL DIJOUS 14 DE MARÇ  ES POSA EN MARXA EL VII  CICLE DE CINEMA SOBRE LA DEPORTACIÓ ALS CAMPS NAZIS, AMB LA PROJECCIÓ DE “LACOMBE LUCIEN”.

En el marc del PROJECTE BUCHENWALD, l’Amical de Mauthausen, i altres entitats aplegades en el projecte porten al Teatre Principal de Vilanova,  un nou cicle sobre la deportació als camps de concentració  amb la finalitat de sensibilitzar sobre  el feixisme i recuperar la memòria històrica.

El Setè  Cicle de Cinema , continua la tasca de l’Amical de Mauthausen i altres Camps per a explicar la història de l’exili i la deportació republicana i el seu context a Europa i durant la segona guerra mundial. El Cicle, ja consolidat a la ciutat com a cicle especialitzat en els temes de Memòria torna a l’igual que l’any passat  al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, a les 7 de la tarda i entrada gratuïta, i compten de nou amb el suport de Sala 1 i del mateix Teatre Principal.



“Lacombe Lucien” (alemanya- Italia 1974, es un  film del director Louis Malle, que explica com durant la Segona Guerra Mundial, Lucien Lacombe, un jove camperol que te el pare presoner a Alemanya intenta ingressar a la Resistència. Rebutjat pel capitost local, l'atzar el fa ingressar a la policia alemanya del país durant el conflicte bèl·lic en territori francès. De sobte, la vida del jove canviarà quan coneix a France, la filla d'un sastre jueu. Un dels majors èxits en la carrera de Louis Malle, va estar nominada a l'Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa.

El Cicle continuarà el divendres 22 de març amb la projecció de  “El hijo de Saul” una producció hongaresa dirigida al 2015 per Lázló Nemes,una dura pel.lícula que descriu com l'any 1944, durant l'horror del camp de concentració d'Auschwitz, un presoner jueu hongarès anomenat Saul, membre dels 'Sonderkommando' -encarregats de cremar els cadàvers dels presoners gasejats només arribar al camp i netejar les càmeres de gas- , troba certa supervivència moral tractant de salvar dels forns crematoris el cos d'un nen que pren com el seu fill.

I finalitzarà el divendres 5 d’abril amb la  projecció de la pel.lícula “AMERICAN HISTORY X” un  film dels EEUU de 1998, dirigida per Tony Kaye , i on Derek (Edward Norton), un jove "skin head" californià d'ideologia neonazi, és empresonat per assassinar a un negre que pretenia robar-li la seva furgoneta. Quan surt de presó i torna al seu barri disposat a allunyar-se del món de la violència, es troba amb que el seu germà petit (Edward Furlong), per a qui Derek és el model a seguir, segueix el mateix camí que a ell el va conduir a la presó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada