diumenge, 19 de febrer de 2017

EL DIJOUS 2 DE MARÇ ARRIBA LA SEGONA SESSIÓ DEL V CICLE DE CINEMA SOBRE LA DEPORTACIÓ ALS CAMPS NAZIS, AMB LA PROJECCIÓ DE “SOPHIA SCHOLL, ELS ÚLTIMS DIES”

En el marc del PROJECTE BUCHENWALD, l’Amical de Mauthausen, i altres entitats aplegades en el projecte porten al Teatre Principal de Vilanova,  una nova sessió cinematogràfica sobre la deportació als camps de concentració  amb la finalitat de sensibilitzar sobre  el feixisme i recuperar la memòria històrica. 

Al  Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, a les 7  de la tarda del dijous 2 de març, podrem veure  “Sophie Scholl: Els Últims Dies” , una pel.lícula de  Marc Rothemund ,  que descriu la historia d’un grup de joves universitaris a Munich al 1943, que recorren a la resistència passiva com a única sol.lució per enfrontar-se als nazis. Neix així La Rosa Blanca, un moviment amb un sol proposit: la caiguda del Tercer Reich.
Sophie Scholl, la única noia del grup, es detinguda junt al seu germà mentre distribuien panflets a la facultat. Durant els dies següents será sotmesa a un dur interrogatori que acabarà convertint-se en un duel psicològic amb l’oficial Mohr.
Basada en la historia real dels germans Scholl, activistas contra el nazisme, va ser nomenada als Oscar com a millor pel.lícula estrangera al 2006.

Actualment "La Rosa Blanca" és sinònim de lluita per la llibertat i molts carrers, parcs, avingudes i escoles d'Alemanya porten el nom dels germans Scholl.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada