dilluns, 16 de febrer del 2015

EL DIJOUS 26 DE FEBRER ES POSA EN MARXA EL III CICLE DE CINEMA SOBRE LA DEPORTACIÓ ALS CAMPS NAZIS, AMB LA PROJECCIÓ DE “LA LLADRE DE LLIBRES”

En el marc del PROJECTE BUCHENWALD, l’Amical de Mauthausen, i altres entitats aplegades en el projecte porten al cinema Bosc de Vilanova,  un nou cicle sobre la deportació als camps de concentració  amb la finalitat de sensibilitzar sobre  el feixisme i recuperar la memòria històrica.

Les sessions tindran lloc els dijous a les 7 de la tarda i l’entrada es gratuïta i oberta a totes les persones interessades.

“La Lladre de Llibres” de l’any 2014, dirigida per Brian Percival, i basada en la novel·la escrita per Markus Zusak, és una pel·lícula ambientada a l’Alemanya nazi ,entre els anys 1938-1942. Liesel (Sophie Nélisse), la protagonista, és una nena molt especial i ja es veu des del començament la seva maduresa davant la desoladora situació en la que es veu involucrada. Intenta viure una vida normal amb els seus nous pares, però els constants esdeveniments bèl·lics, de discriminació i mort, no li permeten. Per poder sobreviure en aquesta realitat s’aferra a la lectura de llibres que li permeten tenir pensament propi, adonar-se de la immoralitat en la que viu la societat nazi.


El cicle continuarà el dijous 26 de març  amb la projecció de  “Sin Destino”, de l’any 2005, una pel·lícula hongaresa dirigida per Lajos Koltai  i basada en el llibre del premi Nobel  Imre Kertèsz, que narra en forma semi autobiogràfica la història d’un noi jueu de 14 anys, que l’any 1944 va ser separat de la seva família i enviat als camps de concentració nazis d’Auschwitz i Buchenwald

I es clourà el  dijous 30 d’abril, amb el documental “Espejo Rojo una producció de l’any 2005, de Dominique Gautier i Jean Ortiz, que descriu la història de Virgilio Peña, un treballador del camp andalús, que després de l’exili i la participació en la resistència francesa va ser deportat al camp de Buchenwald.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada