dilluns, 31 de desembre del 2012

L’INSTITUT ALEXANDRE GALI DE SANT PERE DE RIBES, S’INCORPORA AL PROJECTE BUCHENWALD



L’Alexandre Galí, s’integra així al grup de centres de secundaria que ja en formen part i que desenvolupen la proposta educativa del projecte Buchenwald “Deportació i Ferrocarril. Republicans Espanyols en els Combois de la Mort”.


L’institut de les Roquetes s’incorpora al projecte que l’Amical de Mauthausen i altres camps, conjuntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs, el Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova, el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, els centres de secundària i amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova, el memorial de Buchenwald i el Comitè International de Buchenwald i Dora, està impulsant i desenvolupant. Aquest és un projecte que a partir de l’experiència del vilanoví Marcel·lí Garriga, deportat al Camp de Buchenwald, vol posar a l’abast dels estudiants la realitat dels camps de concentració de l’Alemanya nazi.


El projecte Buchenwald contempla a més de les xerrades als centres i el treball pedagògic propi dins de les matèries del currículum escolar, un cicle de cinema sobre la deportació que s’iniciarà a principis de l’any 2013, una exposició sobre els Camps al Museu del Ferrocarril, i un viatge, que ja s’està preparant , dels alumnes al Camp de Buchenwald, al març , per a treballar sobre el terreny tota la problemàtica relacionada amb la deportació i el feixisme.

El projecte Buchenwald  vol fer arribar als escolars vilanovins la  referència històrica de la situació que van viure els republicans espanyols deportats als camps nazis, i també la prevenció de les actituds racistes, xenòfobes i feixistes i l’educació per la tolerància davant el perillós  creixement de les actituds feixistes que està vivint Europa en aquests moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada