dilluns, 17 de març del 2014

EL II CICLE DE CINEMA SOBRE LA DEPORTACIÓ ALS CAMPS NAZIS PROJECTA “ARAGONESES EN EL INFIERNO DE LOS CAMPOS DE CONCENTRACIÓN” EL DIJOUS 20 de MARÇ

En el marc del PROJECTE BUCHENWALD, l’Amical de Mauthausen, i altres entitats aplegades en el projecte porten al cinema Bosc de Vilanova,  el documental “ARAGONESES EN EL INFIERNO DE LOS CAMPOS DE CONCENTRACIÓN” dins del cicle de cinema sobre la deportació als camps de concentració  amb la finalitat de sensibilitzar sobre  el feixisme i recuperar la memòria històrica.


  “Aragoneses en el infierno de los campos de concentración”   de Mirella R. Abrisqueta, produït pel Govern de l’Aragò , amb la participació  de l’Amical de Mauthausen, que descriu  el drama dels aragonesos que , desprès de viure l’horror de la guerra civil espanyola van ser deportats als camps de concentració nazis durant la segona guerra mundial. El documental recull també l’experiència, “sufro en el recuerdo del pasado”, fruit  de la visita dels alumnes del IES Mar de Aragon, de Caspe, al camp de Mauthausen.


Prop de 1100 aragonesos van ser deportats als camps nazis, i d’ells , 841 van morir al Camp de Mauthausen.

El documental, serà presentat per l’historiador Joan M.Calvo, membre de l’Amical de Mautahusen i autor del llibre “Itinerarios e Identidades, Republicanos aragoneses deportados a los campos nazis”.

Les sessions  del Cicle de Cinema sobre la Deportació tenen  lloc els dijous a les 7 de la tarda i l’entrada es gratuïta i oberta a totes les persones interessades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada