dilluns, 29 d’abril del 2013

L’INSTITUT JOAN RAMON BENAPRES DE SITGES S’INCORPORA AL PROJECTE BUCHENWALD


Aquest centre de secundària, s’incorpora així al grup d’instituts que  ja en formen part i que desenvolupen la proposta educativa del projecte Buchenwald “Deportació i Ferrocarril. Republicans Espanyols en els Combois de la Mort”.

 El centre de secundària Joan Ramon Benapres de Sitges, s’ha incorporat al  projecte que l’Amical de Mauthausen i altres camps, conjuntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs, el Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova, el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, els centres de secundària i amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova, el Memorial de Buchenwald i el Comitè International de Buchenwald i Dora, està impulsant i desenvolupant. Aquest és un projecte que a partir de l’experiència del vilanoví Marcel·lí Garriga, deportat al Camp de Buchenwald, vol posar a l’abast dels estudiants  i de la ciutadania en general, la realitat dels camps de concentració de l’Alemanya nazi i els perill actuals de feixisme a Europa.
El projecte Buchenwald  durant aquest curs ha contemplat nombroses activitats com han estat  les xerrades als centres i el treball pedagògic propi dins de les matèries del currículum escolar, un cicle de cinema sobre la deportació  al Cinema Bosc de Vilanova, l’exposició “Imagenes y Memoria de Mauthausen” que es pot visitar al Museu del Ferrocarril fins al 30 de juny, la commemoració al gener del Dia Internacional de l’Holocaust, etc i també la realització al passat mes de març d’una de les línies de treball més important del projecte que es el viatge i la visita d’un grup d’alumnes al Camp de Buchenwald, enguany del F.X Lluch i Rafecas per a treballar sobre el terreny tota la problemàtica relacionada amb la deportació i el feixisme.


Actualment les entitats i institucions participants del projecte, ja han començat a preparar les accions a desenvolupar en el proper curs, per tal de seguir ampliant i consolidant el projecte, que s’ha convertit en tot un referent a la comarca.
  
El projecte Buchenwald  vol fer arribar als escolars del Garraf la  referència històrica de la situació que van viure els republicans espanyols deportats als camps nazis, i també la prevenció de les actituds racistes, xenòfobes i feixistes i l’educació per la tolerància davant el perillós  creixement de les actituds feixistes que està vivint Europa en aquests moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada