dimarts, 17 d’abril del 2012

L’AMICAL DE MAUTHAUSEN PRESENTA EL PROJECTE “BUCHENWALD” al Comitè Internacional a Alemanya

Amical de Mauthausen i altres Camps, va exposar el dissabte 14 d’abril, davant el Comitè Internacional de Buchenwald i Dora, i de la Fundació del Memorial del Camp, el projecte “Buchenwald” que a partir de l’experiència dels vilanovins als camps nazis vol treballar per a la recuperació i conservació de la memòria històrica i a l’hora la prevenció de les actituds racistes, xenòfobes i feixistes i l’educació per la tolerància.



El projecte va assolir el suport dels organismes internacionals, que es sumen a les entitats i institucions que ja a casa nostra participen del projecte. El president del CIBD, M. Bertrand Herz, i el president del Memorial del Camp, es van mostrar molt interessats en la proposta de treball exposada i van expressar el seu suport personal i institucional.

La proposta de projecte integradora amb la participació de centres de secundària, i d’entitats com el Museu del Ferrocarril, l’IEP,Ajuntaments i societat en general va ser molt ben rebuda pels assistents a la reunió.

L’Amical Mauthuasen va participar també en la cerimònia de commemoració de l’alliberament del Camp que va tenir lloc l’11 d’abril de 1945. Enric Garriga, membre del Comitè Internacional, i Helena Cardona, membre del Comitè de la Tercera Generació, van fer la ofrena en memòria dels deportats republicans espanyols en aquest camp proper a la ciutat de Weimar.




L’Amical i les entitats participants en el projecte, seguiran ara treballant en el desenvolupament de la proposta pedagògica i social, i en la confecció de la exposició que s’inaugurarà al gener del 2013, i en la organització del viatge dels alumnes vilanovins al camp de Buchenwald a la primavera també del 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada