dissabte, 29 de juny del 2024

L’INSTITUT BAIX A MAR DE VILANOVA I LA GELTRÚ ES REINCORPORA AL PROJECTE BUCHENWALD

 Desprès d’uns anys d’absència l’Institut Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú, es reincorpora al Projecte Buchenwald i al Grup DEMD Garraf. L’INS Vilanoví ha estat el darrer centre educatiu en adherir-se per ara al Projecte Buchenwald. L’equip directiu ha acordat  adherir-se al Projecte que impulsa l’Amical de Buchenwald, i començar a treballar el curs 24-25 amb la posada en marxa de diferents activitats relacionades amb el projecte.

Al curs proper doncs, el centre vilanoví  s’incorporarà a aquest projecte, que entrarà ja en el seu 13é any de funcionament, i que recentment ha passat a formar part de la Xarxa de Grups DEMD, del Departament d’Educació i el Memorial Democràtic, amb la col·laboració i supervisió del Centre de Recursos Pedagògics, CRP Garraf.

 El projecte Buchenwald, del que ja formen part nombrosos centres educatius de la comarca del Garraf , Alt Penedès i Baix Llobregat, a més d’ajuntaments i entitats diverses, és un projecte de memòria de la deportació als camps nazis, de difusió dels Drets Humans , la Cultura de Pau i de prevenció del Feixisme, que a partir de les històries personals dels deportats i deportades vol ajudar a impulsar els valors democràtics i a lluitar contra el racisme, la intolerància i la discriminació.

 

diumenge, 23 de juny del 2024

RUTA DE L’EXILI DE L’INS CUBELLES

 En el marc del Projecte Buchenwald i per a tancar les activitats  que inicien al 4at d’ESO, l'alumnat de de 1r de batx de l’INS Cubelles de Cubelles ha tornat del viatge a França, per a resseguir la ruta de l’exili republicà.

Els joves i les joves de l’institut cubellenc han visitat  el Coll del Llí per on van creuar les autoritats republicanes , la Mina Canta, el Camp de concentració d'Argelers, la Maternitat d'Elna, la Casa on va morir Machado, la Tomba de Machado (on van fer una ofrena) , el Castell de Cotlliure i el Memorial de Rivesaltes.


A més van poder gaudir d’una Xerrada de l'exili a càrrec de Jean Pierre Ferrari ( gendre d'un matrimoni que es va exiliar i va estar en un camp de concentració).

Una experiència pedagògica de primer nivell, que continua el treball dels diferents centres educatius del Projecte Buchenwald -Grup DEMD Garraf , i els viatges als espais de memòria