dilluns, 9 de setembre del 2024

EL PROJECTE BUCHENWALD- GRUP DEMD GARRAF PENEDÉS INICIA UN NOU CURS I NOVA PROGRAMACIÓ

     El projecte Buchenwald, un projecte de memòria històrica, prevenció del feixisme, cultura de Pau i defensa dels Drets Humans, que impulsa l’Amical de Buchenwald, enguany ja posa en marxa el seu 13é curs, amb la participació de centres educatius del Garraf, Alt Penedès i Baix Llobregat, entitats i ajuntaments del territori.


Amb l’inici del nou curs escolar es posa en marxa un any més el Projecte Buchenwald. Aquest curs el Projecte Buchenwald, consolida  la seva incorporació als Grups DEMD, grups de treball sobre l’exili, Holocaust i  deportació que coordinen el Departament d’Ensenyament i el Memorial Democràtic i forma part ja d’aquest important projecte educatiu del país, amb grups a diferents comarques i projectes educatius i de sensibilització molt rellevants. A casa nostre sota la tutela del CRP – Serveis Educatius del Garraf.

 Enguany  a més de les activitats habituals del projecte, xerrades i tallers als centres, un nou cicle de cinema que ja arriba a la seva XII edició, la presentació del llibre “la nit de l’Esvàstica” , amb la Biblioteca Cardona , l’exposició sobre el camp d’Agde, convoca també el XI Premi de fotografia dels camps “Marcel.li Garriga” la mirada del jovent, i segueix promocionant els viatges als camps i espais de memòria del país i de fora; preveu com cada any organitzar els importants actes commemoratius el Dia Internacional de l’Holocaust al gener a la plaça de la Peixateria de Vilanova, o la commemoració el 5 de maig del dia de les víctimes republicanes del nazisme amb les propostes de seguiment i manteniment de les stolperteine.

Aquest 2025, serà un any important perquè arreu es commemorarà el 80 aniversari de l’alliberament dels camps de concentració i camps d’extermini i serà una bona ocasió per a seguir fent difusió i sensibilització dels valors republicans

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada