dissabte, 15 de gener del 2022

UNA VINTENA LLARGA DE PERSONES PLANTEN ELS PRIMERS ARBRES DEL BOSC DE LA MEMÒRIA DE LA DEPORTACIÓ

 Una vintena llarga de persones, voluntaris i voluntàries de diferents entitats i també familiars d’alguns deportats de la comarca han participat aquest matí en la posada en marxa del Bosc de la Memòria .

Amb el suport  de l’Associació Buchenwald, Arba Litoral, Garraf Coopera l’Associació de Veïns del barri del  Tacó que impulsen el projecte, i també el recolzament de l' Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i els altres ajuntaments de la comarca, s’han plantat  els primers arbres de la memòria.

Amb la plantació d’espècies de roure martinenc i roure valencià , i també de diferents espècies arbustives que ompliran la tanca perimetral de l’espai, ha començat la segona fase de la creació d’aquest Bosc de la Memòria de la Deportació. La primera fase va consistir en la neteja i adequació de l’espai; aquesta segona en la plantació; la tercera consistirà en la retolació dels arbres i de tot l’espai; i la darrera amb la creació de l’àgora com a espai d’activitats comunitàries. Fases que s’aniran implementant progressivament.





 Recordem que el Projecte de Bosc de la Memòria, es un projecte de memòria històrica i democràtica, que vol retre homenatge als 35 deportats del Garraf als camps nazis, a aquestes persones lluitadores i resistents antifeixistes, que van lluitar contra el franquisme i contra el nazisme, i que ara tindran en aquest espai, un lloc de record amb la plantació d'un arbre per cadascun, i amb la referencia a la seva biografia. 

La plantació  continuarà el propers dissabtes 22 i 29, amb la plantació de les alzines i els freixes. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada