dissabte, 27 de juny del 2020

Arantxa Goméz Giner i Natalia Guillamón Sànchez guanyen els premis Marcel·lí Garriga i Montserrat Roig 2020 que concedeix cada any la Amical de Mauthausen i altres camps.


Arantxa Gómez, del INS Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès, amb una fotografia anomenada “Filat” s’ha emportat l premi de fotografia “Marcel·lí Garriga, els camps de concentració , la mirada del jovent” , mentre Natalia Guillamón, del INS de Tona , ha assolit el Montserrat Roig pel seu treball anomenat “memòria dels deportats d’Osona al camp de Mauthausen”


El premi  Marcel.li Garriga “ els camps de concentració la mirada del jovent”, en la seva VI edició, premia les imatges, les fotografies que els i les joves que visiten els camps nazis, han captat de la dura realitat del que va ser la historia de la deportació, i l’han personalitzat amb els seus comentaris o reflexions.
El premi Montserrat Roig, que arriba a la V edició, premia la creació històrica literària, de recerca o de ficció, que explica i posa paraules a la  a la deportació republicana o dels altres col·lectius als camps del III Reich.
Els premis estan adreçats als i les joves dels INS de la XARXA MAI MÉS , que participen i col·laboren amb l’AMICAL DE MAUTHAUSEN en la lluita per la memòria i la prevenció del feixisme.
Els premis s’havien de lliurar en el transcurs de la VIII Trobada de joves de la Xarxa Mai Més que s’havia de fer a Tona a l’abril, però que degut a covid19 es va suspendre. Ara l’Amical ha fet  públic el resultat dels premis en un acte virtual a les xarxes, tramés pel canal de Youtube de l’Amical aquest  divendres  26 de juny a les 7 de la tarda i farà el lliurament dels premis a la inauguració de la exposició sobre Montserrat Roig, una de les activitats del Projecte Buchenwald ,  que tindrà lloc al Museu del Ferrocarril de Catalunya , a Vilanova i la Geltrú, el 17 de setembre d’enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada