divendres, 1 de juny del 2018

NINA STARZEWSKI DE L’INSTITUT ALEMANY SCHNEPFENTHAL SALZMANNSCHULE DE GOTHA, GUANYA EL IV PREMI MARCEL.LÍ GARRIGA DE FOTOGRAFIA “ELS CAMPS DE CONCENTRACIÓ, LA MIRADA DEL JOVENT” AMB LA OBRA “NON OMNIS MORIAR”


El lliurament d’aquest premi ha servit també per fer la cloenda de la exposició “Via crucis en 50 estacions” de l’associació La Garriga Secreta.

A la vista dels excel·lents treballs presentats, un total de 12 fotografies  de  joves de diferents instituts de la Xarxa Mai Més, del país i de fora, el jurat ha decidit atorgar el IV Premi Marcel.li Garriga, dotat amb una càmera fotogràfica i un diploma acreditatiu, a la fotografia “NON OMNIS MORIAR” de  NINA STARZEWSKI de la SalzmannSchule, de Gotha (Alemanya). El jurat ha valorat tant la imatge, la seva composició i impacte visual, com el text, amb la seva reflexió i profunditat.


Així mateix el jurat ha decidit atorgar  un accèssit (Diploma i lot de llibres) a la fotografia  “ENFOCAR I DISPARAR” de  VINYET GARCIA de l’INS ALEXANDRE GALÍ, de Sant Pere de Ribes.




Al concurs s’han presentat 12 obres de diferents centres del país i de fora, i la jova guanyadora, es precisament d’un aquests centres, d’un INS alemany, de Gotha, que també forma part del projecte Buchenwald, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres camps en el marc del projecte de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més.

A l’acte han intervingut  la regidora de polítiques de ciutadania de l’Ajuntament de Vilanova Blanca Albà, la directora pedagògica del centre Joaquima Agustí, el Cor de la Turuta (Ecol3VNG), amb les seves interpretacions musicals, representants del Grup de Dones amb Memòria que han llegit un text de Montserrat Roig i el president de l’Amical Enric Garriga, amb presencia de membres dels centres educatius i de les entitats del Projecte Buchenwald.













La interpretació de la cançó “morir a Ravensbruck” i el “Vull ser lliure” al final de tot, han marcat els moments més emocionants d’aquest acte de memòria , d’un projecte ja consolidat al territori, i que serveix d’exemple a tot el projecte de Xarxa Mai Més de l’Amical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada