dilluns, 6 de gener del 2014

ES POSA EN MARXA EL PROJECTE BUCHENWALD 2014 AMB UNA CONFERENCIA DE L’HISTORIADORA ROSA TORAN A LA SALA D’ACTES DE LA UPC

Les xerrades als centres de secundària, el II Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis, l’exposició Resistents i Deportades, i la Commemoració del Dia Internacional de l’Holocaust, principals accions d’aquest projecte.

 La historiadora Rosa Toran, responsable de l’arxiu i documentació de l’Amical de Mauthausen, obrirà les activitats del projecte Buchenwald 2014 amb una conferencia pels alumnes de secundària de la comarca el dimecres 15 al matí,  a la sala d’actes de la UPC. Toran explicarà als alumnes les bases històriques del fenomen de la deportació als camps i els principis bàsics i la cronologia del feixisme a l’alemanya nazi.


Amb aquesta conferencia es posen en marxa les activitats del projecte Buchenwald, que com l’any passat tindran un extens cicle de xerrades dins dels instituts, el segon cicle de cinema sobre la deportació del gener a l’abril al cinema Bosc, l’exposició sobre les dones als camps “Resistents i Deportades” que es podrà visitar al Museu del Ferrocarril del 15 de febrer al 30 de juny, i el proper viatge dels alumnes dels INS Lluch i Rafecas al camp de Buchenwald el proper mes de Març.


Una altre de les accions centrals del projecte serà la commemoració el proper dissabte 25 de gener, del Dia Internacional de l’Holocaust”, en record i memòria de totes les víctimes dels camps nazis i també per la prevenció  i les  víctimes dels crims contra la humanitat.

Aquest acte, que tindrà lloc a la pl. de la Peixateria de Vilanova, serà un dels actes centrals de l’Amical de Mauthausen a Catalunya, i comptarà amb la participació de representants dels diferents col·lectius de víctimes del feixisme i de la representació de les primeres autoritats locals. Els alumnes de tots els centres de secundària implicats en el projecte seran també els protagonistes i conductors de l’acte vilanoví.

El projecte Buchenwald  és un projecte que a partir de l’experiència del vilanoví Marcel·lí Garriga, deportat al Camp de Buchenwald, vol posar a l’abast dels estudiants  i de la ciutadania en general, la realitat dels camps de concentració de l’Alemanya nazi i els perills actuals de feixisme a Europa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada