dimarts, 12 de març del 2013

EL PROJECTE BUCHENWALD INICIA EL DIJOUS 14 DE MARÇ UNA DE LES SEVES ACCIONS MÉS SIGNIFICATIVES AMB EL VIATGE DELS ALUMNES DEL INS LLUCH I RAFECAS AL CAMP DE CONCENTRACIÓ A ALEMANYA


Amb la visita al camp de concentració de Buchenwald, un grup de 26 alumnes del centre vilanoví posen en marxa una de les accions més importants del projecte “Deportació i Ferrocarril. Republicans Espanyols en els Combois de la Mort”.

Desprès de participar durant tot el curs, en diferents activitats del projecte, i ser-ne un dels centres de referència, els alumnes del INS F.X.Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú, participaran a partir del dijous i fins el proper dilluns, en el viatge  al camp de concentració de Buchenwald i a la ciutat alemanya de Weimar.

Els representants del institut vilanoví han participat en actes tant significatius com la commemoració del dia de l’Holocaust a Vilanova, i al Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya,  i també  en una emotiva trobada amb l’ex-deportat a Buchenwald i un dels darrers supervivents dels camps Edmon Gimeno. Els alumnes del Lluch i Rafecas, acompanyats pels seus professors, Judith Barbacil i Albert Pons, i pel coordinador del projecte de l’Amical de Mauthausen, Enric Garriga, visitaran el Camp de concentració i participaran en les diferents activitats i tallers programats en coordinació amb el servei pedagògic del camp.

Aquest treball permetrà als alumnes conèixer de primera ma el que va ser Buchenwald, i la realitat dels camps de concentració, on van ser deportats molts republicans espanyols, i en aquest camp també el vilanoví Marcel·lí Garriga.

Els alumnes seran rebuts el divendres, per l’alcalde de Weimar, a qui lliuraran una carta de salutació i presentació de l’alcaldessa de Vilanova Neus LLoveras, i aprofitaran per a aprofundir en la riquesa cultural d’aquesta ciutat alemanya, amb la voluntat d’establir lligams més ferms de cara a les posteriors visites d’alumnes vilanovins i vilanovines a la regió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada