dimecres, 27 de març del 2013

ALUMNES DEL INS LLUCH I RAFECAS DE VILANOVA I LA GELTRU VISITEN EL CAMP DE CONCENTRACIÓ DE BUCHENWALD


Els alumnes son rebuts per l’Alcalde de Weimar i posen les bases a la futura relació entre ambdues ciutats.

 En el marc del Projecte Buchenwald, que impulsa l’Amical de Mauthausen i Altres Camps, a la ciutat, i en la que hi participen altres entitats com el Museu del Ferrocarril, l’Institut d’Estudis Penedesencs i nombrosos centres de secundària, un grup de 26 alumnes de primer i segon de batxillerat  del INS F.X. Lluch i Rafecas, van visitar del 14 al 18 de març, el camp de concentració de Buchenwald i  la ciutat de Weimar i van ser rebuts pel seu alcalde el sr.Stefan Wolf.

Els 26 alumnes , acompanyats pels seus professors Judith Barbacil i Albert Pons, pel coordinador del projecte Enric Garriga, i per la pedagoga del Memorial del Camp de Buchenwald, Pamela Castillo, van lliurar a l’alcalde una carta de presentació de l’alcaldessa de Vilanova, i un record en nom de la ciutat.

dissabte, 16 de març del 2013

divendres, 15 de març del 2013

L'Alcalde de Weimar rep als alumnes del INS LLuch i Rafecas

L'Alcalde de Weimar, sr. Stefan Wolf, rep als alumnes  que participen en el Projecte Buchenwald, i mostra l'interés perque els ajuntaments de Vilanova i Weimar col.laborin en la lluita contra el neo feixisme.

dimarts, 12 de març del 2013

EL PROJECTE BUCHENWALD INICIA EL DIJOUS 14 DE MARÇ UNA DE LES SEVES ACCIONS MÉS SIGNIFICATIVES AMB EL VIATGE DELS ALUMNES DEL INS LLUCH I RAFECAS AL CAMP DE CONCENTRACIÓ A ALEMANYA


Amb la visita al camp de concentració de Buchenwald, un grup de 26 alumnes del centre vilanoví posen en marxa una de les accions més importants del projecte “Deportació i Ferrocarril. Republicans Espanyols en els Combois de la Mort”.

Desprès de participar durant tot el curs, en diferents activitats del projecte, i ser-ne un dels centres de referència, els alumnes del INS F.X.Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú, participaran a partir del dijous i fins el proper dilluns, en el viatge  al camp de concentració de Buchenwald i a la ciutat alemanya de Weimar.

Els representants del institut vilanoví han participat en actes tant significatius com la commemoració del dia de l’Holocaust a Vilanova, i al Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya,  i també  en una emotiva trobada amb l’ex-deportat a Buchenwald i un dels darrers supervivents dels camps Edmon Gimeno. Els alumnes del Lluch i Rafecas, acompanyats pels seus professors, Judith Barbacil i Albert Pons, i pel coordinador del projecte de l’Amical de Mauthausen, Enric Garriga, visitaran el Camp de concentració i participaran en les diferents activitats i tallers programats en coordinació amb el servei pedagògic del camp.

Aquest treball permetrà als alumnes conèixer de primera ma el que va ser Buchenwald, i la realitat dels camps de concentració, on van ser deportats molts republicans espanyols, i en aquest camp també el vilanoví Marcel·lí Garriga.

Els alumnes seran rebuts el divendres, per l’alcalde de Weimar, a qui lliuraran una carta de salutació i presentació de l’alcaldessa de Vilanova Neus LLoveras, i aprofitaran per a aprofundir en la riquesa cultural d’aquesta ciutat alemanya, amb la voluntat d’establir lligams més ferms de cara a les posteriors visites d’alumnes vilanovins i vilanovines a la regió.

divendres, 1 de març del 2013

ELS INSTITUTS DOLORS MALLAFRÉ I BAIX A MAR , DE VILANOVA I LA GELTRÚ S’INCORPOREN AL PROJECTE BUCHENWALD


Aquests centres de secundària, s’incorporen així al grup d’instituts que  ja en formen part i que desenvolupen la proposta educativa del projecte Buchenwald “Deportació i Ferrocarril. Republicans Espanyols en els Combois de la Mort”.


El projecte Buchenwald, sobre la deportació als camps nazis i el ferrocarril, es presenta al Museu del Ferrocarril


L’Amical de Mauthausen i el Museu organitzen una xerrada  el dimarts 5 de març a 2/4 de 6 de la tarda, sobre el projecte  Buchenwald, per al grup de Dones amb Memòria, obert a totes les persones interessades.

 L’Amical de Mauthausen i Altres Camps, oferirà el proper dijous 5 de març a 2/4 de sis de la tarda i al Museu del Ferrocarril,  de Vilanova i la Geltrú, una xerrada col·loqui sobre el projecte Buchenwald, adreçada al Grup de Dones Amb Memòria, però oberta també a totes les persones interessades i alumnes dels instituts i entitats que participen en el projecte.

El projecte Buchenwald, vol contribuir a la defensa i conservació de la memòria històrica, especialment dels episodis relacionats amb la deportació als camps nazis, i el paper dels republicans espanyols i catalans, , sensibilitzar, denunciar i prevenir l’augment de les actituds feixistes i racistes que està vivint Europa; i fer-ho a partir de l’experiència personal d’un deportat vilanoví a Buchenwald.

El projecte està desenvolupant diverses activitats, entre les que destaquen les xerrades als centres de secundària, el cicle de cinema sobre la deportació, l’Exposició Imagenes y Memoria de Mauthausen, (que actualment es pot visitar al Museu del Ferrocarril), i l’important viatge al Camp de Buchenwald, que el proper mes de març realitzarà un grup d’alumnes del INS Lluch i Rafecas de Vilanova.

En el projecte hi participen també l’Institut d’Estudis Penedesencs, el mateix Museu del Ferrocarril, nombrosos centres de secundaria de la comarca, les biblioteques públiques de Vilanova, i compta amb el suport del Comitè Internacional de Buchenwald i Dora, del memorial del camp de Buchenwald, i de l’Ajuntament de Vilanova.